Login | Ønsker du at blive medlem?
Fiskefrikadeller af gedde

Ingredienser:

Fiskefrikadellerne:
Ca. 700 gr. hakket geddefileter
2 æg
1.5 løg
Lidt citronsaft
Ca. 1.5 dl. fløde (13% eller 38%)
Ca. 3 spsk hvedemel
Salt og peber

Marinerede grøntsager:
1 løg
4 gulerødder
2 peberfrugter
2 tomater

Marinade:
2 dele olie
1 del citronsaft/hvidvinseddike
Lidt sennep
Salt og peber

Dressing/kold sovs:
3 dl. cheasy fraiche
citronsaft
Sennep
Salt og peber

Serveres med
Kartofler (nyt kogte eller kartoffelbåde i ovnen)


Sådan gør du:

Geddefileterne hakkes med løg og resten af ingredienserne tilsættes. Vær forsigtig med fløden. Farsen må gerne være lidt lind men endelig ikke tynd. Lad farsen hvile lidt. Dellerne steges i lige dele planteolie og margarine ved middel varme.

Marinerede grøntsager:
Løget skæres i både. Gulerødderne skæres i stave. Koges i 5 min. i letsaltet vand. Overhældes straks med koldt vand til grøntsagerne er helt afkølede. Tomater og peberfrugter skæres i passende stykker. Alle ingredienserne rystes godt sammen og smages til. Hældes over grøntsagerne.

Dressing/kold sovs:
Bland ingredienserne sammen og smag til.

Tips:

I stedet for dressingen/den kolde sovs kan man jo i stedet lave persillesovs eller remouladesovs eller sennepssovs. Tilbehøret kan også være råkost i stedet for de marinerede grøntsager.

Kilde: dk-kogebogen.dk


© Silkefisk.dk 2008-2013