Login | Ønsker du at blive medlem?
Bagt gedde med pastinaktimbale

Ingredienser:

Gedde:
1 kg. geddefilet
olivenolie til bagning
salt
peber

Oliventapanade:
250 g. udstenede sorte olive
30 g. kapers
2 fed hvidløg
75 g. smør

Saucen:
1 l.fiskefond
3 dl. rødvin
100 g. smør
salt
peber

Pastinaktimbale:
1 pastinak, mellemstørrelse
1 tsk. dijonsennep
3 æggeblommer
½ citron
salt
peber
lidt revet muskatnød
150 g. spinat
4 små kartofler

Tomatkompot:
8 tomater
1 fed hakket hvidløg
salt
peber
1 dl. jomfruolivenolie


Sådan gør du:

Gedde:
Geddefileten renses for ben (få evt. fiskehandleren til det), skæres i portionsstykker á ca. 200-250 g. Pensles med olivenolie, krydres med salt og peber og bages i ovnen ved 220 grader C, i ca. 15 minutter.

Olivensauce med kapers:
Oliven, kapers, hvidløg og de 75 g smør, køres sammen i en blender. De 3 dl rødvin reduceres til halvdelen, tilsættes fiskefond og reduceres yderligere til det halve. Saucen monteres med oliventapenaden og de 100 g smør og blendes med stavblender.

Smages til med salt og peber, hvis det findes nødvendigt.

Pastinaktimbale:
Pastinakken skrælles og skæres i små stykker. Koges møre sammen med citronen. Citron og vand hældes fra pastinakkerne, der stilles til afdampning i et par minutter. Pastinakker, sennep og æggeblommer blendes til en lind masse. Smages til med salt, peber og muskatnød.

Bunden af en lille cocotteform beklædes/dækkes med spinat. Kartoflerne skæres i "meget" tynde skiver og siderne i cocotteformen beklædes hermed. Pastinakmassen fyldes i til kanten og de bages i ovn ved 130 grader C, i 10 minutter.

Tomatkompot:
Tomaterne snittes i bunden, blancheres og befries for skind og kerner. De hakkes i tern på ca. ½ x ½ cm. Koges fri for væde og tilsættes olivenolie og hakket hvidløg. Smages til med salt og peber.

Kilde: dk-kogebogen.dk


© Silkefisk.dk 2008-2013