Login | Ønsker du at blive medlem?
Nytårstorsk med ristet laks og aspargeskartofler

Ingredienser:

600 g torskefilet
200 g røget laks
3 store rødbeder
1 kg aspargeskartofler
1 stor håndfuld persille
3 dl græsk youghurt
2 spsk balsamico eddike
2 spsk honning
1 spsk dijonsennep
Olivenolie
Saften af 1 citron
Salt og peber


Sådan gør du:

Skær de skrællede rødbeder i 1 cm. tykke skiver.
Læg rødbedeskiverne i et ovnfast fad, dryp med en spsk olie.
Bag dem i ovnen i 30 minutter ved 180 grader.

Tag rødbedeskiverne ud af ovnen, dryp med balsamicoeddike og honning, og bag dem yderligere 10 minutter.

Kog aspargeskartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

Del torsken i 4 stykker, læg dem i et ovnfast fad, dryp med en skefuld olie, drys med salt og kværnet peber.
Bag fisken i ovnen 10 minutter ved 180 grader.

Skær imens den røgede laks i strimler på ca. ½ cm bredde, og rist dem på en godt varm pande til de er sprøde.

Den græske youghurt, citronsaft og dijonsennep røres sammen til en creme.

Server retten med fisken fordelt på 4 tallerkener, drys ristet laks og hakket persille på fisken, og server cremen og aspargeskartoflerne til.

Kilde: www.fiskeopskrift.dk


© Silkefisk.dk 2008-2013